Трениратйте с кростренажор във фитнес залата

Трениратйте с кростренажор във фитнес залата

Трениратйте с кростренажор във фитнес залата. Ако търсите тренировка за цялото тяло, която е насочена към ръцете, краката и торса ви едновременно, като същевременно оказва слабо или никакво въздействие върху ставите ви, ние имаме отговора. Прочетете, за да откриете как бихте могли да се оформите и да постигнете фитнес целта си по-бързо, като добавите кростренажор към рутината си във фитнес залата.

Трениратйте с кростренажор във фитнес залата. По-добри за ставите ви

Използването на кростренажор осигурява подобни ползи за тялото като джогинга, но с по-малко напрежение върху ставите и мускулите – особено коленете, които са често срещана проблемна зона. Това е така, защото няма удряне, тъй като краката ви никога не напускат педалите, освен това използвате повече мускули наведнъж, така че разпределяте натоварването. Всъщност кръстосаните тренировки всъщност помагат за укрепване на костната и мускулната ви плътност, така че ще сте по-добре подготвени за ежедневно движение.

Увеличете изгарянето на калории

В зависимост от телесното тегло и интензивността на тренировката можете да изгорите повече калории с кростренажор, отколкото на бягаща пътека или велоергометър – някои проучвания предполагат до 800 на час. Това е чудесен източник на аеробни упражнения, тъй като е идеален за интервални тренировки, плюс пулсомерът на машината ви позволява да сте сигурни, че тренирате в правилната зона за целта си.

Направете тренировка за цялото тяло

Ако изберете кростренажор с дръжки с двойно действие, всъщност можете да получите истинска тренировка за цялото тяло. Просто изпомпвайте дръжките напред-назад и ще тонизирате гърдите, ръцете, раменете и гърба. Освен това, ако пуснете дръжките, ще работите по-усилено средната си част, за да поддържате баланс, като тонизирате и торса си.

Напомпайте тези щифтове!

Кростренажорът използва всички мускули на подбедрицата, което го прави идеалното упражнение за укрепване и оформяне на краката ви. Крачните педали също ви позволяват да въртите педалите назад, което е чудесен начин да насочите и седалищните си мускули.

Вие контролирате

Друго страхотно нещо за кростренажора е, че контролирате всичко. Можете да се движите с удобна скорост, след което да добавите от време на време серия с висока интензивност, за да получите тренировка с нисък интервал на въздействие. От началото до края вашата скорост, тип тренировка и интензивност са във вашите ръце… и крака.

Безопасно е за използване

Количеството съпротивление на кростренажор ще определи колко усилия са ви необходими, за да поддържате краката си в движение. Скоростта се определя от вашето собствено движение. Така че, ако искате да спрете във всеки един момент, просто спрете. Когато спрете да се движите, машината спира да се движи. Простичко!

Трениратйте с кростренажор във фитнес залата
Към началото