Предимства на фасадни изолации с каменна вата

Предимства на фасадни изолации с каменна вата

Предимства на фасадни изолации с каменна вата. Каменната вата (или още както се нарича базалтовата вата) е съвременната версия на стъклената вата. Каменната вата е произведена в съответствие с европейските стандарти за качество, има най-добрите топлоизолационни свойства. Такъв материал не е опасен за здравето, по-лесен е за инсталиране, но е по-скъп. Изработен е от базалтовите скали. Издържа на нагряване до 300 градуса по Целзий. Каменната вата е подходяща за затопляне на вили с целогодишно ползване. Много ефективна.

Предимства на фасадни изолации с каменна вата

Минералната вата създава благоприятен микроклимат в къщата поради постоянен обмен на въздух. Материалът изолира къщата, като същевременно постоянно премахва излишната влага от стените.

Ако минералните чипове се използват като основа на изолацията, тогава такъв материал е устойчив на огън.

Освен отлични топлоизолационни свойства, изолацията от минерална каменна вата е и добър звукоизолиращ материал, предпазващ от уличния шум.

С течение на времето структурата на минералната вата се променя леко, изолацията издържа на десетки цикли на замръзване и размразяване с малък ефект върху производителността.

За транспортиране и монтаж на минерална вата не е необходимо специално оборудване или професионални умения на строителя. Ако площта на стената е малка, можете сами да монтирате изолацията.

Ако икономичната изолация на фасадите е важна за вас и цената е на преден план, тогава минералната вата ще бъде най-добрият избор. Цената на каменната вата тук е приемлива, а качеството ще Ви позволи да забравите за актуализирането на изолацията в продължение на десетилетия. Освен това минералната каменна вата се нарязва лесно, можете предварително да изчислите необходимото количество материал и да не плащате повече за остатъци.

При спазване на технологията на монтаж на минералната каменна вата през годините тя дава минимално свиване, не губи предишната си форма и дебелина. И поради високата паропропускливост, тя предпазва от образуване на мухъл и влага, така че може да се използва за рамково жилищно строителство.

Предимства на фасадни изолации с каменна вата
Към началото