Правилно и неправилно  при изчистването на запушена мивка

Правилно и неправилно  при изчистването на запушена мивка.

Правилно и неправилно  при изчистването на запушена мивка. Отпушването на вашата мивка за кухня или баня не трябва да бъде работа за професионалистите. Преди да опитате сами да прекъснете запушването, помислете за тези най -добри практики, за да предотвратите повреда на тръбопроводите. Повечето собственици никога не мислят за поддържане на мивките си – поне докато не започне да се източва мъчително бавно. За съжаление мивките в кухнята и банята в даден момент ще бъдат частично или напълно запушени. Ако водата не тече свободно в дома ви, все още не се обаждайте на водопроводчика. Повечето дренажни блокове са лесни за фиксиране без професионална помощ. Следвайте това ръководство, за да спестите време и да избегнете скъпи грешки при отпушване на мивка.

Правилно: Изплакнете бавно източваща се кухненска мивка с гореща вода

Остатъците от храна могат да оставят натрупване на мазнина в дренажните тръби, особено ако канализацията е свързана с изхвърлянето на боклук. Ако подозирате, че водопроводът на вашата бавно източваща се кухненска мивка е покрит с мазни утайки, изсипете около една супена лъжица сапун за чинии и голяма тенджера с вряла вода в канализацията. Горещата вода трябва да накара мазнината да се разпадне и да се разтвори достатъчно, за да отпуши мивката. В бъдеще внимавайте да не изхвърляте остатъци от масло или храна в сметището или в канализацията.

НЕ правилно: Добавяйте вода към напълно блокиран дренаж

Спрете този кран! Ако застоялата вода във вашата мивка изобщо не се източва, най -лошото нещо, което можете да направите, е да добавите още вода. Допълнителното водно налягане всъщност няма да измие запушването и ще трябва да го спасите, преди да опитате по-ефективен метод за отпушване.

Правилно: Помислете два пъти преди да използвате каустични химикали

Много собственици на къщи посягат към химически почистващ препарат, когато открият запушена мивка, но тези разяждащи решения могат да омекотят PVC тръбите и дори да повредят по -старите метални тръби. И тогава има лична вреда, която може да причини: Химическите пръски могат да изгорят кожата и очите ви. Ако искате да пуснете в действие търговски почистващ препарат, помислете за закупуване на биоразградим, който използва ензими, за да изяде запушванията. Тези биоразградими опции не работят толкова бързо, колкото химическите почистващи препарати, но са по -безопасни и ще защитят вашите тръби.

Не правилно: Пренебрегване запушалката/цедката

Запушалките и цедките са често срещани проблемни места в мивките за баня, тъй като косата може лесно да се увие около цедката и да улови сапунената нагар. За да разхлабите този вид запушване, огънете здрава тел, за да образувате кука в единия край. Свалете тапата, ако е необходимо, като я завъртите обратно на часовниковата стрелка, издърпате я нагоре или използвате отвертка, за да я отвъртите. След това поставете жицата в канализацията на мивката, завъртете и издърпайте запушването.

Правилно:  Използвайте бутало за леки запушвания

Ако запушването е в дренажната тръба, може да успеете да го разхлабите със стандартно бутало. Някои тръби просто се нуждаят от допълнително „натискане“, за да се движат! Уверете се, че мивката съдържа няколко см вода и блокирайте канализацията за преливане с мокър парцал, така че водата да не изтича. След това поставете гуменото бутало директно над канализацията на мивката и плъзнете здраво нагоре и надолу.

НЕ правилно: Използване на шнека по -дълбоко в канализацията Ако шнекът ви засече запушване, не удряйте със сила запушването. Това движение може да повреди съединителите или тръбите на капана. Препятствията, които не могат да бъдат премахнати с шнек, трябва да бъдат отстранени по различен метод.

Правилно и неправилно  при изчистването на запушена мивка
Към началото