Планински и ски застраховки

Планински и ски застраховки

Застраховки – планински и ски застраховки в Европа

В Европа медицината е изключително застрахователна и много платена – ще ти вземат пари за всяко движение.

По правило нараняванията и други спешни случаи, които очакват любители скиори, изискват квалифицирана помощ. Но човек трябва да може да ги разпознае правилно и, ако е необходимо, да предприеме спешни мерки. Това е особено важно в планинските райони, където медицинската помощ може да не е толкова достъпна, както например в големите градове.

Планинските застраховки в Европа

Планински и ски застраховки. Първото нещо, което трябва да запомните е, че нараняването е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува. Междувременно основната причина за нараняванията сред любителите скиори е простата небрежност. Ако сред алпийските скиори-спортисти до 40% от нараняванията и други наранявания се случват сред начинаещите и по-малко от 4% сред майсторите на спорта. Тогава сред любителите се наблюдава обратната картина. Според CITO почти 70% от ранените скиори са карали ски за 5 до 10 години и само 5% – по-малко от 2 години. От тези цифри става ясно, че аматьорите се нараняват, защото губят предпазливост и започват да вярват, че са достигнали върха на умението.

Ски застраховка в планината. Ако паднал скиор не може да се изправи сам, това обикновено показва доста сериозно нараняване или внезапна атака на някакво заболяване. Във всеки случай, жертвата трябва да бъде внимателно освободена от ските и щеките. Незабавно трябва да съобщи за инцидента на всеки служител на курорта (инструктор, спасител, оператор на лифта). Докато чакате помощ, е необходимо да защитите жертвата от случаен сблъсък. Например, като залепите кръстосани ски по-високо по склона. Препоръчително е да поставите дрехи или клони под него, за да предотвратите хипотермия. Но това може да стане само ако няма съмнение за увреждане на гръбначния стълб.

Планински и ски застраховки. Ако инцидентът е настъпил на отдалечен, безлюден склон, е необходимо да предпазите жертвата от плъзгане и без колебание да отидете за помощ. За съжаление, в някои случаи фалшивото чувство за приятелство пречи да се вземе правилното решение и скиорът, който оказва помощ, като се колебае да остави жертвата сам, губи ценно време.

Планински и ски застраховки
Към началото