Опасности от употребата на стероиди

Опасности от употребата на стероиди

Опасности от употребата на стероиди

Съдови и сърдечни заболявания

Приливът на енергия, който усещаме, когато приемаме стероиди, се основава на повишаването на кръвното налягане. Сърцето бие по-бързо и кръвта също трябва да се движи по-бързо през съдовете. Постоянно високото кръвно налягане е вечен спътник на хората, приемащи стероиди. В дългосрочен план това причинява инфаркти и дори рак.

Пристъпи на ярост и агресия

Неконтролируемите промени в настроението също са част от пакета от ползи, получени при приема на стероиди. Поради факта, че стероидите са тестостерон, промените обикновено се правят в посока на немотивирана агресия или ярост. И поради увеличаването на мускулната маса и силата на човек, такива сривове могат да доведат до много трагични обстоятелства.

Влошаване на външната обвивка на тялото

Опасности от употребата на стероиди. Влошаването на външния вид се проявява в плешивост, поява на акне по лицето, а понякога и по други части на тялото, уголемени зърна, чупливи нокти и пожълтяване на зъбния емайл. Индивидуално, тези симптоми са доста лесни за живеене, освен това някои от тях могат да бъдат елиминирани чрез посещение на зъболекар или козметолог. Но обикновено те се появяват заедно и никакви витамини или спа не могат да променят това състояние.

Има ли безопасни стероиди и къде мога да бъдат намерени?

Лекарите единодушно казват, че няма безопасни стероиди. В спортната общност има мнение за въображаемите ползи от определени стероиди, чийто негативен ефект върху кожата се лекува с посттерапия. Тоест, първо приемате курс на стероиди, а след това курс на витамини, които Ви помагат да не изявите странични ефекти като оплешивявате, да нямате обриви и т.н.

Въпреки това, терапевтичните агенти не могат да обърнат ефекта, който стероидът вече е имал върху мозъчната кора. Освен това в 90% от случаите психологическата зависимост се формира след един курс, което означава, че първият няма да бъде последният. Така рано или късно все пак ще се сблъскате с негативните последици от приема на стероиди.

Опасности от употребата на стероиди
Към началото