Няколко причини за ВиК аварии

Често установяваме, че методът, използван за инсталиране на канализационни линии, не е на ниво

Няколко причини за ВиК аварии. Няма деликатен начин да се говори за канализация. Проблемите с канализацията са просто… груби. Усещали ли сте някога миризмата на резервни канализационни тръби? уф Още по-лошо: Случвало ли ви се е някога да се връща канализационната вода в душа ви или да се разлива на пода?

Без подходяща система за изхвърляне на отпадъци можете да изпитате цял набор от ВиК проблеми: разпространение на болести, огнища на мухъл и проблеми с дишането. Ето четири основни причини за повреда на канализацията.

Няколко причини за ВиК аварии

Корените на дърветата са една от основните външни причини за проблеми с вашите канализационни линии. Корените на дърветата са привлечени от… хммм, „тор“… в отпадъчните води. Докато корените растат около вашите тръби, опитвайки се да получат тези хранителни вещества, те създават големи и малки пукнатини. Известно е, че корените на дърветата смачкват или напълно запълват цели канализационни линии! Дори и да нямате дървета в собствения си двор, съседското дърво лесно може да се превърне във вашия водопроводен кошмар.

Причина №2 за ВиК авария: Физически препятствия

Запушванията са една от основните вътрешни причини за повреда на канализацията. Затова повтаряйте след нас: „Вашата тоалетна не е кофа за боклук.“ Изваждали сме най-различни неща от канализационните тръби: боклук, играчки, памперси, мазнина за готвене, хартиени кърпи, менструални продукти, дори твърде много тоалетна хартия наведнъж. Всичко това може да доведе до запушвания или запушвания във вашите канализационни тръби. И дори ако се грижите за вашите тръби, мръсотията, отломките и космите могат да създадат препятствия във вашите канализационни линии с течение на времето.

Причина за ВиК авария №3: ​​Нормално износване

Времето не е милостиво към тръбите Ви. Общата корозия и натрупването на утайки могат да създадат течове и запушвания. Естественото движение на почвата с течение на времето причинява провисване на канализационните линии, което може да се превърне в проблем, когато ниските места създават повтарящи се запушвания, разкъсвания или течове. Редовното наблюдение и поддръжка може да помогне, но в крайна сметка канализационните тръби имат по-кратък живот от нуждите на вашата канализация.

Причина за ВиК авария #4: Неправилен монтаж

Често установяваме, че методът, използван за инсталиране на канализационни линии, не е на ниво или че са използвани неподходящи материали за завършване на инсталацията. Това може да доведе до счупвания, отделяния и запушвания в тръбопроводите и канализационната система.

Няколко причини за ВиК аварии
Към началото