Някои основни фактора за On-page SEO

Някои основни фактора за On-page SEO. E-A-T, което означава експертност, авторитетност и надеждност (Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness), е рамката, която оценяващите на Google използват за оценка на създателите на съдържание, уеб страниците и уебсайтовете като цяло.

Някои основни фактора за On-page SEO

Google винаги е поставял на първо място висококачественото съдържание. Той иска да се увери, че сайтовете, произвеждащи висококачествено съдържание, са възнаградени с по-добро класиране. А сайтовете, които създават нискокачествено съдържание, получават по-малко видимост. Има ясна връзка между това, което Google счита за висококачествено съдържание и това, което се появява в резултатите от търсенето.

Наречете го корелация или причинно-следствена връзка – каквото и да е, E-A-T по някакъв начин играе роля в резултатите от органичното търсене на Google. Което означава, че E-A-T трябва да бъде съображение във вашата SEO стратегия.

Title Tag

Етикетът title, HTML маркер, който съществува в секцията head на всяка уеб страница, предоставя първоначална подсказка или контекст за това какъв е актуалният предмет на съответната страница, на която се намира. Той е представен на видно място в страниците с резултати от търсачките (обикновено се използва като връзка с възможност за щракване), както и в прозореца на браузъра. Тагът за заглавие сам по себе си има малко влияние върху органичното класиране, поради което понякога се пренебрегва. Това каза, че липсващите, дублиращи се и лошо написани етикети за заглавие могат да повлияят негативно на вашите SEO резултати, така че се уверете, че оптимизирате за този елемент.

Мета описание

Още от първите дни на SEO мета описанията са важна точка за оптимизиране. Метаописанията, мета тагове, които предоставят описание за какво е страницата, често се показват в SERP под заглавието на страницата. Докато Google твърди, че мета описанията не помагат за класирането, има анекдотични доказателства, че косвените атрибути на по-добрите описания помагат.

Правилното оптимизиране на мета описанието може да помогне за подобряване на:

  • Честота на кликване (CTR).
  • Възприемане на качеството на резултата.
  • Възприятието за това, което вашият уебсайт предлага, се променя.
Заглавия

Искате съдържанието на вашия уебсайт да се представя добре при търсене? След това започнете да пишете завладяващи заглавия.

Измислянето на заглавие за публикация в блог може да изглежда твърде елементарно, но страхотното заглавие може да означава разликата между щракване и импресия – ето защо е важно да ги създадете стратегически. Вашите заглавия трябва да предизвикат интерес, за да се открояват в SERPs – примамвайки потребителите да щракнат и да продължат да четат останалото съдържание.

Заглавни етикети

Заглавните тагове са HTML елементи (H1-H6), използвани за идентифициране на заглавия и подзаглавия във вашето съдържание от други типове текст (напр. текст на абзаца). Таговете на заглавките не са толкова критично важни за класирането на вашия сайт, както преди, но тези маркери все още изпълняват важна функция – за вашите потребители и вашия SEO.

Те могат косвено да повлияят на класирането ви чрез:

  • Правете вашето съдържание по-лесно и приятно за четене от посетителите.
  • Предоставяне на богат на ключови думи контекст за вашето съдържание за търсачките.
Някои основни фактора за On-page SEO
Към началото