Метални врати

метални врати

Метални врати

Вратите, изработени от метал са трайни и надеждни.

Специални автоматични механизми, с които е оборудвана конструкцията, позволяват отваряне или затваряне на входа на територията за няколко секунди. Освен това металните врати са огнеупорни и противоударни. Повечето производители гарантират високо ниво на защита на металните врати срещу взлом.

Вратите са важни защитни конструкции. Те могат да се използват не само за целите на сигурността, но и да са основен декоративен елемент, който допълва фасадата на една къща, например.

Популярността на металните врати се дължи на здравината и надеждността им, както и на други качества.

Предимства на металните врати

За разлика от дървените конструкции, металните са изключително надеждни и издръжливи. Притежават отлична устойчивост на негативното влияние на природните фактори.

За вратите, изработени от метал е характерна висока топлоизолация и изолация от шум.

Тези свойства играят важна роля, ако металната врата е инсталирана за удължаване на къща или гараж. Специалната конструкция ще запази топлината и ще предпази от външния шум.

Относно многообразието от художествени решения, можем да кажем, че вратата е визитната картичка на всеки дом. Производителите предлагат както стандартни опции от каталозите, така и, ако желаете, ще разработят уникален дизайн. Ето защо, ако погледнете снимките на различни метални врати, става ясно, че някои от тях са истинско произведение на изкуството.

Цена. Металните врати са не само във високата, но и в средната ценова категория.

Особености на конструкцията на металните врати

При избора на материали за производството на металните врата е важно да се вземат предвид условията на тяхната експлоатация, доколко те са устойчиви на отрицателното въздействие на външни фактори.

Класификация

Въз основа на целта и начините на отваряне се разграничават основните видове метални:

-гаражни;

-външни или парадни;

-разтварящи се;

-плъзгащи се.

И всеки вид врата има своите предимства.

Гаражни метални врати

Тези врати се използват за гаражи, различни стопански постройки и обори. Като правило гаражните метални врати са направени от един непрекъснат лист, включително притежават елементи на изолация и конкретно звукоизолация.

Струва си да се отбележи, че цената на металните гаражни врати е съвсем достъпна, тъй като те не са големи по размер и са прости по дизайн.

Външни или парадни метални врати

Такива метални врати се намират на границата на местоживеенето, така че са големи и тежат. Обикновено са направени от едно или повече цели платна с вградени автоматични системи за по-удобна работа.

Разтварящи се метални врати

По начина на отваряне тези метални врати са най-популярни. Те са много удобни, конструкцията им се състои от две крила, които могат да се отварят ръчно или с помощта на механизъм.

Плъзгащи се метални врати

Плъзгащите се врати представляват непрекъснато платно, което с помощта на ролки се придвижва към водачите, освобождавайки прохода.

За удобство, плъзгащите се метални врати могат да бъдат оборудвани с автоматичен механизъм. Големият плюс е, че не заемат много място.

Към началото