Как да изберем препарат за почистване на мека мебел?

Как да изберем препарат за почистване на мека мебел?

Как да изберем препарат за почистване на мека мебел? Намерете правилното решение за вашия материал. Независимо дали вашата тапицерия е от естествени влакна или синтетика, добрият почистващ препарат за тапицерия ще проникне дълбоко в тъканта. Но преди да купите продукт, проверете дали ще пасне на материала, който почиствате. Кожената тапицерия, например, може лесно да се почисти от обезцветяване или следи. В такъв случай трябва да използвате почистващ препарат за кожа, а не универсален почистващ препарат за тапицерия, за да върнете предишната й слава. 

Как да изберем препарат за почистване на мека мебел?

Не забравяйте да прочетете внимателно указанията. Преди да използвате препарат за пране на тапицерия, не забравяйте да прочетете етикета, който се доставя с вашите мебели, за да сте сигурни, че няма да повредите материала. В някои случаи мебелите ще изискват почистващ препарат на водна основа, докато други изискват продукти без вода. А някои може да посъветват да не използвате изобщо препарат за почистване и пране на тапицерии. 

Проверете отново приложението 

Най-добрите препарати за почистване и изпиране на тапицерии може да са комбинация. Комбинацията може да е шампоани, спрейове, пяна и аерозоли, за да можете да изберете най-добрия метод за почистване за вас. Проверете отново съставките и първо направете тест за лепенка върху скрита част от вашата мека мебел. По този начин сте сигурни, че няма да има неблагоприятни ефекти. 

Овладейте техниката си на почистване и пране на мека мебел 

Типът продукт е едно нещо, но трябва да усъвършенствате начина, по който го използвате, за да постигнете най-добри резултати. Някои разтвори трябва да се попиват внимателно с почистваща кърпа от микрофибър. Други трябва да се изтъркат, като се използват четки с четка, за да се вкара продуктът в материала, а някои трябва да се „оставят да седят“ за кратък период от време. Опитайте се да използвате само това, от което се нуждаете, тъй като а) иначе може да бъде разточително и б) прекомерният продукт може да накара боядисаните тъкани да „кървят“. 

Ако е машина — проверете спецификациите 

Има много електронни устройства за пране на тапицерии. Но за да намерите най-доброто за вас, може да искате да оцените теглото (за да видите дали можете да го носите из дома) и да проверите капацитета на резервоара. Последното може да определи колко разтвор ще трябва да използвате (ако има такъв) и колко често изпразвате резервоара и го заменяте с чиста вода. Също така не забравяйте да проверите дължината на маркуча и дължината на кабела, тъй като това може да ви даде представа колко лесно ще бъде почистването на неприятните петна. 

Как да изберем препарат за почистване на мека мебел?
Към началото