Какво да знаем за продукта испанска муха?

Какво да знаем за продукта испанска муха? Нерегулираните лекарства като испанска муха или хапчетата за секс от бензиностанции са потенциално опасни, тъй като няма контрол на качеството. Тези продукти не могат да съдържат нито предполагаемата активна съставка, нито нещо, което би имало ефект върху сексуалното желание. Всъщност някои от тези продукти може дори да съдържат вредни химикали или вещества, които могат да бъдат токсични.

Какво да знаем за продукта испанска муха?

Най-вероятният случай е, че продуктът, който потенциално съдържа кантаридин, съдържа стимуланти като кофеин или синефрин. Тези съставки могат да имат ефект върху сексуалното желание, но също така идват с редица потенциални рискове. Например, кофеинът може да причини сърдечни проблеми и други здравословни проблеми, ако се консумира във високи дози. Синефринът може да повиши кръвното налягане и сърдечната честота и може също така да взаимодейства с други лекарства.

Приапизъм. Кантаридин може да причини приапизъм – вид болезнена, дълготрайна ерекция, която може да увреди пениса ви, ако не се лекува. Приапизмът е сериозна спешна медицинска помощ, която изисква спешно внимание от страна на доставчик на здравни услуги.

Отравянето с кантаридин може също да причини:

  • гърчове
  • Изгаряне на устата
  • Бъбречна дисфункция
  • Сърдечни аномалии
  • Гадене и дисфагия (затруднено преглъщане)

Има един последен риск от испанска муха, който трябва да имате предвид: капанът с мистериозната съставка. Продуктите с надпис „испанска муха“ не се регулират, така че няма реален начин да разберете какво има в тях. С други думи, не винаги можете да сте сигурни, че получавате точното количество кантаридин – или какво друго получавате заедно с него – от продуктите за сексуално подобряване без рецепта. И независимо дали получавате някакъв кантаридин, потенциално бихте могли да умрете.

Какво да знаем за продукта испанска муха?
Към началото