Интересна информация за почивката ви в Анталия

Колко приятелски настроени са местните

Интересна информация за почивката ви в Анталия. Турците са известни с приятелски настроени, гостоприемни и услужливи към непознати. Анталия е доста международен град и докато някои места в цялата страна са по-консервативни от други, Анталия определено се опира на по-прогресивната страна. Поради голямата международна сцена ще откриете, че местните жители са още по-гостоприемни към чужденците тук, в Анталия. Турците също са много любопитни, така че не се обиждайте, ако Ви задават по-лични въпроси относно вашата заплата, работа и възраст.

Интересна информация за почивката ви в Анталия

Тази част от списъка е важна! Има много малки местни странности, с които трябва да сте наясно, преди да посетите Турция, така че ето малка разбивка на най-добрите неща, които трябва и не трябва да правите в Анталия:

  • Целувка по бузата: обичайно е хората да се целуват по всяка буза, когато се поздравяват. Ако не се чувствате комфортно, добре е да отидете с ръкостискане.
  • Винаги приемайте храна, ако сте в къща на местни жители.
  • Обличайте се скромно, особено в храмовете (жените трябва да покриват главите си, когато посещават джамия).
  • Уважавайте традиционната култура и не прекалявайте с PDA.
  • Уважавайте по-възрастните.
  • Свалете обувките си, преди да влезете в къщата на местен (същото важи за всички храмове).

 Също така имайте предвид, че докато Турция е предимно мюсюлманска страна, жените не трябва да покриват косите си в повечето ситуации, освен когато са в джамия.

Топ популярни неща за правене в Анталия

Ето най-горещите неща за правене в Анталия, Турция.

Пешеходна обиколка на Стария град, посещение на древните римски руини (едни от най-добрите в страната!) и разглеждане на красиви каньони и пещери наблизо са едни от най-добрите неща за правене в Анталия в момента. Можете да резервирате обиколка с опитен местен водач (всички водачи трябва да бъдат сертифицирани в Турция) и да прекарате един незабравим ден, потопен в историята и природата на региона.

Акцентите определено са пещерата Дамлатас, древният гръко-римски град Перге, който датира от 3000 г. пр.н.е., и обиколка на този естествен басейн, който можете да намерите.

А споменахме ли, че Анталия е дом на някои невероятни плажове? Не забравяйте да планирате няколко плажни дни по време на пътуването си тук. Някои от най-добрите места са плажът Konyaalti Plahari, Клеопатра, Лара и Патара и още много, много други.

Интересна информация за почивката ви в Анталия
Към началото