Индустриални врати

Индустриални врати

Изборът на индустриални врати се влияе от редица важни фактори, като обем на трафика, типа превозно средство, пешеходния трафик, техническото оборудване и контрола на достъпа. Правилната врата на правилното място може значително да намали експлоатационните разходи.

Характеристики и разновидности на индустриални врати

Индустриалните врати се използват за осигуряване на достъп до търговски помещения и играят важна роля в защитата на персонала и имуществото. Те често се инсталират на големи входни точки, където има висока честота на трафик и хора.

Основните функции на индустриалните врати

В зависимост от задачите и характеристиките на предприятието индустриалните врати се изработват в най-различни форми, размери и дизайн. Основните видове индустриални конструкции на врати са:

-секционни;

-прибиращи се;

-плъзгащи се;

-тип ролка.

Индустриалните врати могат да бъдат изработени от метал и дърво.

Как да изберем индустриална врата?

Съществува широка гама от размери и форми на компонентите, позволява да бъдат създадени индустриални врати за голямо разнообразие от видове предприятия.

Компактните врати често се инсталират в малките складове и през тях може да премине товарачът. Големите индустриални врати се монтират за влизане на определена територията, в хангари, работилници и помещения, където се обслужва едрогабаритна техника.

За всеки конкретен случай поотделно се изберете размера на вратата. И често специализираните компании предоставят безплатна услуга на клиентите си за измерване и изчисляване цената на индустриалната врата.

Друг важен фактор, на който трябва да се обърнете внимание при избора на индустриална врата, е принципът на автоматично сработване в авариен режим. Някои видове механизми са почти невъзможни за отваряне, поради уникални блокиращи ключалки. За други системата за отваряне не е толкова сложна и не изисква допълнителни усилия.

Водещи производители и доставчици на индустриални врати могат да гарантират дълъг експлоатационен живот. Цената на индустриалната врата включва цялото необходимо оборудване и компоненти, а инсталирането им ще бъде извършено от професионални майстори.

Когато купувате индустриална врата, задължително трябва да се запознаете с мерките за безопасност, които трябва да се спазват по време на работа.

Електрически плъзгащите се и ролковите индустриални врати са от най-печелившите решения за всеки бизнес. Те могат лесно да се адаптират към съществуващите огради и пътища. И важното е, че разходите за инсталиране и поддръжка са относително ниски.

Към началото