Етерични масла за дифузер за спокоен сън

Етерични масла за дифузер

Етерични масла за дифузер за спокоен сън. Не е тайна, че обичаме да търсим начини да подобрим качеството на съня си. Ние винаги сме нащрек за органични матраци, дишашти чаршафи и най-удобните пижами. Но екологичното и без токсично спално бельо може да бъде доста скъпо. И докато се надяваме някой ден да превърнем спалните си в мечтани оазиси, ние искаме да намерим достъпни и съзнателни начини да подобрим съня си. За предпочитане възможно най-скоро!

Етерични масла за дифузер за спокоен сън

Ето защо обичаме етеричните масла. Маслата не само са сравнително достъпни и натурални, но са и лесни за използване. Те са с толкова много невероятни ползи – включително облекчаване на стреса и по-дълбок сън. Не е чудно, че нашите предци разчитат на тях от години. За естествен начин да получите най-добрия си нощен сън, ето няколко етерични масла, които да включите във вашата вечерна рутина. Не забравяйте да проверите инструкциите за употреба на всяко масло, преди да започнете да ги ползвате – в зависимост от източника и сместа, не всяко масло е подходящо за всеки тип приложение.

Видове етерични масла.

  • Етерично масло от розмарин. Вероятно сте свикнали да използвате розмарин в готвенето си, но какво ще кажете за вашия дифузьор? Използва се широко от древни времена за различни цели, включително при сватбени церемонии и лечебни билкови грижи. 
  • Етерично масло от кедрово дърво. Маслото от кедрово дърво се извлича от дърво, което е роден в Северна Америка и може да остарява до 1000 години. В древен Египет това масло е използвано в процеса на мумификация, за отблъскване на насекоми и в козметиката.       
  • Етерично масло от евкалипт. Тъй като евкалиптовото дърво има толкова много полезни свойства, се смяташе, че маслото от дървото може да се окаже антисептично. Маслото е дестилирано за първи път в края на 1700 г., за да помогне за намаляване на настинките в гърдите, а през следващите години са открити   още много приложения на евкалиптовото масло.         
  • Етерично масло от лавандула. Лавандулата, едно от най-популярните етерични масла, се използва най-често за релаксация и сън. Когато се използва преди лягане, проучванията показват, че маслото от лавандула може не само да ви помогне да заспите, но и да подобри цялостното качество на почивката.
Етерични масла за дифузер за спокоен сън
Към началото