Гаражни врати

Гаражни врати

Гаражът винаги е бил основното място за защита и правилна грижа за Вашата кола.

Гаражът може да бъде разположен извън дома Ви или директно да бъде интегриран в цялостната архитектура на къщата. И както разбирате, никой гараж не може надеждно да защити колата Ви без наличието на стабилна гаражна врата.

Рано или късно, пред всеки собственик на кола и гараж, застава въпросът за правилния избор на гаражна врата. Този избор зависи от фактори като размера на гаража, наличието на свободно пространство пред него, както и от удобството и външния вид на гаражната врата.

Гаражните врати са постоянно изложени на механичен стрес, те се отварят и се затварят ежедневно, освен това те са изложени на влиянието на външни фактори. Тяхната основна задача е да работят безупречно във всеки сезон, постоянно.

Важно за гаражни врати

Гаражните врати са отговорни за безопасността на автомобила и предотвратяват непозволено влизане на външни хора. Те също са отговорни за създаването на комфортен климат за автомобила, независимо от това, какво е времето пред прозореца.

Качествените гаражни врати трябва да изглеждат добре, да са представителни, да бъдат надеждни, както и функционални, лесни за използване.

Изолацията на автомобила от външните климатични влияния пряко зависи от характеристиките на гаража. Много съществена роля за това играе правилният избор на гаражни врати, тъй като тяхното качество и функционалност влияят на вътрешния климат и благоприятни условия за автомобила и неговите части.

Този съществен елемент на гаража – гаражните врати, е получил специално внимание, поради постоянното им използване, така че въпросът кой тип конструкция да се избере е изключително актуален.

Днес пазарът предлага голям избор от гаражни врати за всеки вкус и бюджет

Но за да разберете коя гаражна врата да изберете за гаража в къщата си, е добре да проучите всички опции. Производителите произвеждат разнообразни модели и затова само Вие можете да си отговорите на въпроса, кой вид гаражна врата е най-подходящ за Вашия гараж.

Разбира се, повечето купувачи поставят цената на първо място при избора на гаражна врата.

В същото време, от основна важност е да обърнете внимание на надеждността и качеството на гаражната врата.

Рисковете от счупена гаражна врата

Гаражите са чудесни допълнения към всеки дом. Те ви позволяват да съхранявате колата и други вещи, без да се притеснявате от кражба или вандализъм.

Дори и най-добрите гаражи обаче не са проектирани да издържат вечно и понякога гаражните врати се чупят. Ако вашата гаражна врата някога спре да работи, ще трябва да я поправите възможно най-бързо.

Въпреки че много хора не приемат сериозно счупените гаражни врати, те всъщност представляват голям риск, поради което вашата счупена гаражна врата трябва да бъде отстранена веднага.

Рискът от падащи гаражни врати

Едно от първите неща, които трябва да знаете е, че гаражните врати тежат много. Те тежат толкова много, че ако вратата внезапно се срине върху вас, приятел, член на семейството или домашен любимец, може да причини сериозно нараняване.

Счупените гаражни врати винаги са изложени на риск от падане, особено ако имате счупена или повредена пружина на гаражната врата. Счупената пружина, която поддържа цялата тази тежест, може лесно да поддаде във всеки момент, причинявайки падане на цялата врата.

Тъй като падащата гаражна врата може да бъде опасна и увреждаща, не поемайте риска. Ако вашата гаражна врата се държи неестествено, веднага я проверете.

Рискът за сигурността

Една от основните причини хората да имат гаражи е да пазят автомобилите си и всяко друго имущество в безопасност от кражба и вандализъм. Когато обаче гаражната врата е счупена, гаражът не може да изпълнява тази важна функция. Вашата гаражна врата не може да защити вашите превозни средства и други вещи, ако вашата гаражна врата е заседнала в отворено положение.Всъщност  във всяка позиция, счупената гаражна врата често може да бъде по-лесна за влизане, което позволява на престъпниците по-лесен достъп до вашите вещи.

За да защитите собствеността си, е необходимо бързо внимание към проблемите на гаражните врати.

Рискът от сериозни щети

Една малка повреда с вашата гаражна врата може да не ви се струва голям проблем. Малките проблеми, като седенето по-високо от едната страна , са лесни за пренебрегване.

Обаче това, което може да изглежда като малък проблем, може бързо да се превърне в много по-голям без вашето незабавно внимание. Колкото и здрава и стабилна да изглежда вашата гаражна врата, това е доста деликатно нещо, контролирано от малки, но мощни механизми.

Когато една част от механизма не функционира правилно, това може да повреди други части. В крайна сметка това може да доведе до напълно разрушена гаражна врата. Това може да означава, че един малък проблем, който би могъл да бъде поправен евтино, преминава в много по-голям и по-скъп проблем.

Ако чакате твърде дълго, ремонтът може дори да не е възможен. Вместо това може да се наложи да вземете изцяло нова гаражна врата, което може да означава и големи разходи. Големите щети и големите разходи представляват последствия  от игнориране на привидно малки проблеми с гаражните врати.

Гаражните врати наистина се повреждат и срещат проблеми. Вашата работа е да приемете този факт и да внимавате за предупредителните знаци за неизправност. Ако ги забележите, дори ако проблемът изглежда малък, решете го веднага, за да избегнете допълнителни затруднения.

Към Индустриални врати

Направете гаражната си врата по-сигурна

5 съвета за повече сигурност на гаражната ви врата

1. Инсталирайте светлини активиращи се от движение

Активираните от движението светлини помагат да защитите гаража си, като го осветявате, когато някой пристъпи към вашия имот. Активираните с движение светлини също правят вашия гараж по-безопасен, като улесняват навигацията във вашия имот през нощта. Това е полезно, ако обикновено изнасяте боклука си след като се стъмни или се прибирате в по-късните часове на денонощието.

За да инсталират светлини с активирано движение, повечето собственици на жилища трябва да наемат електротехник. Инсталирайте светлини в близост до входовете на вашия гараж, включително на гаражната врата и на всякакви странични или задни входове на вашия гараж.

2. Сложете си затъмнено стъкло на прозореца на гаража ви

Крадците и вандалите може да са по-склонни да проникнат в гаража ви, ако успеят да видят какво държите там. Прозрачното стъкло, което осигурява изглед към гаража ви, може да направи счупването и влизането по-изкусително. Прозрачното стъкло също улеснява планирането на пробив. За да предотвратите нарушителите да изследват вашия гараж и съдържанието му,поставете гаражна врата с непрозрачно стъкло.

Ако вашата гаражна врата има прозрачни стъкла, нека стъклото да бъде заменено от непрозрачно такова или заменете цялата врата с професионална гаражна врата. Заменете всяко прозрачно стъкло в страничните и задните входове също с непрозрачно стъкло.

3. Съхранявайте Вашето дистанционно за гаражни врати във Вашата къща

Вашият ключ за гаражни врати осигурява най-лесното влизане във вашата къща. Ако държите дистанционното на гаражната си врата в колата си и колата ви е паркирана на улицата или алеята, това може да привлече някой да нахлуе в колата ви и да вземе устройството.

За да избегнете проблеми, съхранявайте дистанционното на гаражната си врата в чантата, куфарчето си или с другите си вещи. Носете го със себе си, когато влезете в къщата си. Никога не съхранявайтедистанционното си в колата си, дори ако колата ви не е паркирана пред къщата ви.

Ако устройството на гаражната ви врата е откраднат, препрограмирайте автоматичното си отваряне на гаражната врата. Направете това възможно най-скоро, след като забележите липсата . Ако не сте сигурни как да го препрограмирате , свържете се с представител от вашата компания за монтаж на гаражни врати.

4. Подрежете озеленяването си

Озеленяването осигурява място на крадците и натрапниците да се скрият, когато се опитват да получат достъп до вашия гараж. Колкото по-близо е озеленяването до къщата ви, толкова по-близо ще бъде натрапникът.

Продължавайте да озеленявате дома си подредено , за да е по-трудно някой да се скрие в храстите ви. Премахнете всички храсти или големи растения в близост до вашата гаражна врата или от задния вход на вашия гараж.

5. Инсталирайте отварачка за гаражни врати, ако нямате такава

Отварящите устройства за гаражни врати помагат за запазването на сигурността на гаражните врати, като не позволяват на никого да отваря гаражната врата, ако няма нужното устройство. Инсталирането на такова удобство ви позволява да затрудните сериозно нарушителите и да им попречите да отварят гаражните ви врати. Ако няматедистанционно устройство за гаражни врати, свържете се с професионалист на гаражна врата, за да обсъдите инсталирането на такава във вашия гараж.

Реномирана фирма за доставка и монтаж на гаражни врати в София е Логел ООД.

Към началото